5 de juny del 2012

La Vall de Subenuix

Vista del Llac de Sant Maurici, camí de Subenuix

El Parc Nacional D´Aigües Tortes i Sant Maurici és una  magnífica mostra de l´acció dels glaciars. Durant molts i molts anys grans masses de gel van ocupar aquest territori, erosinant el paisatge i donant lloc al seu aspecte actual amb la presència de centenars d´estanys.
La Vall de Subenuix i la seva veïna la Vall de Monastero ( de la que parlarem un altre dia ) en són dos clars exemples, totes dos perpendiculars a la Vall de Sant Maurici i de fàcil accés.


Estany de Subenuix

Aquest any a l´hivern li costa de marxar...i el gel tot just comença a recular



Aquest és un itinerari fàcil i apte per a tothom ,  el recomanem especialment perque és de les zones menys frequentades i això s´agraeix sobretot a les èpoques de gran afluència de visitants.
Sortirem del Llac de Sant Maurici en direcció al Refugi Ernest Mallafré, seguint el camí del Portarró.
Passat el Refugi, trobarem primer l´inicador de Monastero i aproximadament 500m. després a l´esquerra  ja veurem l´indicador de Subenuix, el Sender està perfectament indicat.
Després d´una hora de caminar, trobareu això.


Estany de Subenuix



Les Agulles d ´Amitges des de l´estany de Subenuix


Quan arribeu, no tingueu presa, a més de gaudir del fantàstic paisatge, preneu-vos el vostre temps per observar l´estany, no endebades aquest era el lloc preferit dels pescadors quan la pesca era permesa.



Abans de despedir-nos, agrair aquest magnífic reportatge fotogràfic a E.T. i animar-vos a agafar la motxilla i descobrir les meravelles que amaga el Parc Nacional d´Aïgues Tortes i Sant Maurici.

Fins aviat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada